Bieži var dzirdēt cilvēkus sakām, ka viņi dzirdējuši, ka pilnpiens ir veselīgāks, jo attaukotajā pienā ir daudz cukura.
Bet kā tad īsti ir?
Uz šo jautājumu savu atbildi piedāvā sertificiēts dietologs ar doktora grādu uzturzinātnē – Kriss Mohrs.
Pirmkārt, piens (maztauku, 1%, 2% un pilnpiens), kurā nav pievienotas citas vielas, satur 12 gramu dabiskā cukura uz tasi. Ne vairāk un ne mazāk. Šis cukurs, saukts par laktozi, nav tas pievienotais cukurs, kura lietošanu uztura zinātnieki iesaka samazināt.
VIDEO:
Lasi vēl: 5 veselīgi dzērieni, no kuriem tomēr jāatsakās, ja vēlies atbrīvoties no liekajiem taukiem
Lai lasītu tālāk un beidzot gūtu atbildi uz jautājumu, kura veida piens tad ir veselīgāks tieši TEV, šķir nākamo lapu!
Tevi noteikti interesēs
- Būtiski jaunumi no VSAA: kā pabalstu pārrēķini ietekmēs jūsu ienākumus; pilns saraksts ar izmaiņām, kas gaidāmas no nākamā gada 1. janvāra
- Vienkāršā tortes recepte steigā – nav vajadzīga ne cepeškrāsns, ne mikseris, bet svētkos vienmēr izdodas tik ļoti garda
- 16. decembrī sāksies kaut kas neredzēts kopš 1869. gada: sinoptiķi brīdina iedzīvotājus par to, kas sagaidāms
- Kāpēc turīgi ārzemnieki klīst pa Latvijas kapsētām, nevis muzejiem – kāds tam iemesls
- Kāda kliente vīlusies ”DPD”, kad saņēmusi savu ilgi gaidīto sūtījumu: ”Kā lai tādu dāvina”
- Uzklāju svētku galdu, bet vīra radinieki sarauca sejas un es nedomājot vienkārši novācu visu ēdienu no galda








