Bieži var dzirdēt cilvēkus sakām, ka viņi dzirdējuši, ka pilnpiens ir veselīgāks, jo attaukotajā pienā ir daudz cukura.
Bet kā tad īsti ir?
Uz šo jautājumu savu atbildi piedāvā sertificiēts dietologs ar doktora grādu uzturzinātnē – Kriss Mohrs.
Pirmkārt, piens (maztauku, 1%, 2% un pilnpiens), kurā nav pievienotas citas vielas, satur 12 gramu dabiskā cukura uz tasi. Ne vairāk un ne mazāk. Šis cukurs, saukts par laktozi, nav tas pievienotais cukurs, kura lietošanu uztura zinātnieki iesaka samazināt.
Lasi vēl: 5 veselīgi dzērieni, no kuriem tomēr jāatsakās, ja vēlies atbrīvoties no liekajiem taukiem
Lai lasītu tālāk un beidzot gūtu atbildi uz jautājumu, kura veida piens tad ir veselīgāks tieši TEV, šķir nākamo lapu!
Tevi noteikti interesēs
- “Jūnijs būs ārkārtējs mēnesis” – sinoptiķi sagatavojuši jaunu prognozi vasaras sākumamby Sandra Ločmele
- Tas sāksies 14.maijā: krusa, lietus, auksts vējš – meteorologs Toms Bricis neiepriecina ar šīs nedēļas prognozēmby Laura Blūma
- Kāpēc atjautīgas sievietes matos iesmērē dezodorantu — tagad es arī to daruby Rinalds Bergmanis